VADLÚD HÉTVÉGÉK és VADLÚD SZAKMAI NAP az Öreg-tó partján!

 

VADLÚD HÉTVÉGÉK a tatai Öreg-tó partján!

Az idei év mindenki számára máshogyan alakult, mint ahogy azt megszokhattunk. Mi, a Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői viszont 2020-ban is mindent megteszünk, hogy a természetszerető embereknek eljuttassuk a vadludak megfigyelésének élményét. Habár a Sokadalom az Önök biztonsága érdekében az eddigi formájában nem kerül megszervezésre, így is számos lehetőséget biztosítunk a ludakkal való találkozásra.

Az tatai Öreg-tó partja az idei évben egy nagy rendezvény helyett több, kisebb vadlúd-figyelő programnak szolgál majd helyszínéül. November 14-től december 20-ig minden szombaton és vasárnap szakértő kollégáink mutatják be a parton a Tatára érkező északi vadludak napi mozgalmát. A madarak reggel kirepülnek a táplálkozó területre, míg este visszatérnek a biztonságot nyújtó Öreg-tó medrébe. Minden hétvégi napon egy reggeli és egy késő délutáni, esti programot tartunk. A madarak megfigyeléséhez több teleszkóp is rendelkezésre fog állni.

A programok INGYENESEK, de a részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT. A limitált látogatószámot a járvánnyal kapcsolatos biztonsági intézkedések indokolják. A programokra jelentkezni ESEMÉNYNAPTÁRUNKBAN lehet.

VADLÚD SZAKMAI NAP a tatai Öreg-tó partján – 2020. november 28.

A Vadlúd Hétvégék mellett a Sokadalom eredetileg tervezett napján és az azt megelőző estén több szakmai programot is szervezünk.

A minden évben nagy sikerrel futó 12 órás madármegfigyelő versenyt idén is megtartjuk. A vadludak reggeli kirepülését és behúzását közösen tekintjük meg a tóparton, a kettő között pedig megtartjuk a szokásos körkapcsolásunkat is a környék többi vadlúd-csapatáról. A tó partján találkozhatnak a szervezők szakmai tevékenységét bemutató standokkal is.

9 és 13 óra között limitált létszámú szakvezetéses túrákat indítunk az Építők parki madármegfigyelő torony mellől. A programokra ESEMÉNYNAPTÁRUNKBAN lehet regisztrálni.

Akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményeken, azok virtuálisan is bekapcsolódhatnak a szakmai nap programjába. A tómederben és a táplálkozó területen november 10-től élő webkamera felvételen lehet nyomon követni a ludak mindennapjait. A Szakmai Napon a Filmdzsungel Stúdió lenyűgöző természetfilmjeit fogjuk vetíteni YouTube-csatornánkon. A madarászversenyt élőben közvetíti helyszíni bejelentkezésekkel Orbán Zoltán ornitológus.

A Vadlúd Szakmai Nap teljes programja ITT olvasható.

Szeretettel várunk mindenkit a Vadlúd-hétvégéken és a Szakmai Napon egyaránt!

FONTOS! A vírushelyzetre való tekintettel a szájat és orrot eltakaró szájmaszk viselése a program helyszínén kötelező! A távcsöveknél a kesztyű használata elvárás. Kézfertőtlenítő a teleszkópok környezetében elhelyezésre kerül. Kérjük, ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra és figyeljék a vonatkozó járványügyi szabályozásokat!