Sokadalmi kisokos

Kedves Vendégünk!

 Íme néhány hasznos tudnivaló a rendezvényről

A Vadlúd Sokadalom főbb programjai 2023. november 25-én, szombaton lesznek, az előző este érkezők számára már péntek estére madaras témájú előadásokkal készülünk. A Vadlúd Sokadalom alapvetően egy szabadtéri fesztivál. A november végi időjárás eddig általában kedvezően alakult, de kérjük réteges és vízálló öltözékkel, valamint meleg, vízálló és kényelmes lábbelivel készüljenek!

A Vadlúd Sokadalom legkönnyebben az Építők parkja felől közelíthető meg, mely a Tatabánya felől bevezető 1. számú főútvonalról nyílik (Tatabánya felől az első közlekedési lámpás kereszteződésnél). Közvetlen a parknál van néhány parkolóhely, de autóval érkező vendégeink a környező utcákban, vagy Tata legutolsó utcájában (Fáklya utca) is leparkolhatnak.

Helyi járatok:  https://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek

A tómederben napközben is meg lehet figyelni a madártömeg egy részét, ezért ha van, hozzanak magukkal távcsövet, illetve fényképezőgépet!

A ludak ébredési és indulási idejét, illetve késő délutáni hazaérkeztüket, nem lehet pontosan előre megmondani (egy rétisas, hang vagy fényeffektus is megzavarhatja a csapatot). Ha biztosan látni szeretnénk a vadludak kihúzását, érdemes már reggel 7-kor a tópartra érni. Az első hazatérő csapatok érkeztére már fél 4-től lehet számítani.

Az étkezésről a sokadalmi vásár vendéglátói gondoskodnak, sokféle megvásárolható pecsenyével, lepénnyel, lángossal, kaláccsal, különleges teákkal, borokkal. Szeretnénk, ha a vendéglátás a lehető legkevesebb hulladékkal járna, ezért kérnénk, ha lehetősége van rá, hozzon magával evőeszközt, bicskát, fedeles ételhordót, kisebb termoszt, termoszpoharat is, hogy ezek használatával is kevésbé terheljük a környezetünket!

A vásárban sokféle kézműves termék vásárolható, a vásározóinknak velünk együtt fontos a környezetvédelem, így portékáikhoz csak papírcsomagolást, papírtáskát tudnak majd adni Önöknek. Javasoljuk, hogy mindenki hozzon magával erősebb vászontáskát, hogy tökéletes állapotban vihesse haza a vásárfiát.

A Sokadalomban szelektíven gyűjtjük a hulladékot. A programok viszonylag kis területen összpontosulnak, így a szelektív gyűjtőkonténerek senkitől sem lesznek távol (a parti sétány közepén találhatóak). Kérjük, használják őket és gyűjtsük szelektíven a szemetet itt is!