Mitől volt a 22. a legjobb?

 • November 26-án valami „csoda” történt. Önkéntes alapon szerveződve, nagyon egységes, profi CSAPAT tett közös ügyünkért, a természeti értékek bemutatásáért! A 3 szervező gárda, többségében helyi szolgáltatókkal, harmonikusan dolgozott együtt.
 • Péntek és szombat este teltházas előadásokra került sor a Malom és Kacsa Bisztró Kávézó és Rendezvényházban. Erre a rendezvény történetében még nem volt példa.
 • Minimum 16.000 látogatót fogadott a Tatai Vadlúd Sokadalom az esemény fő napján.
 • Rekord számú, 19 csapat és 119 megfigyelt faj a 12 órás madarászversenyben.
 • Méltó környezet a Duna-Ipoly Nemzeti Park 25 éves születésnapi programjához.
 • Bemutatkozott a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata. Ők a jövő!
 • Az Öreg-tavon 42.000 vadlúd éjszakázott. A ludak mozgalma látványos volt reggel, napközben és a naplementében is.
 • Lelkes, feladatukat felelősségteljesen ellátó Iskolai Közösségi Szolgálatos fiatalok segítették a szervezők munkáját.
 • Érdekes madárfajok voltak megfigyelhetőek az újraszervezett teleszkópbokrokban.
 • Változatos, minden korosztályt megszólító programsor. Magas színvonalú bemutatók, előadások, túravezetések, beszélgetés és színházi előadás fogadta az érdeklődőket.
 • Professzionális környezet a színpadi programokhoz.
 • Tovább színesedett a szakmai kiállítói kör.
 • Az online tartalmak, élő közvetítések, kisfilmek, folyamatosan üzemelő webkamerák felvezették a rendezvény napját.
 • Az év nehezített gazdasági környezete ismételten kihívás elé állította a szervezőket. A Tatai Vadlúd Sokadalom döntő többségében támogatók felajánlásaiból működik. Az összefogás azt eredményezte, hogy magas szakmaisággal valósulhatott meg a 22. rendezvény! Támogatóink, partnereink biztosították a rendezvény anyagi stabilitását, ezúton is köszönet nekik!

 

A Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Komárom-Esztergom Megyei Helyi Csoportja és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság november utolsó szombatján, 22. alkalommal várta az érdeklődőket a tatai Öreg-tó partján, a Tatai Vadlúd Sokadalomban. 2022-ben mintegy 16.000 érdeklődő tisztelte meg jelenlétével a természetvédelem ügyét!  

Rendezvényünket korlátozás nélkül tudtuk megrendezni.

Új főtámogatónkkal, az Öko-Design Környezetvédelmi Beruházó és Tanácsadó Kft.-vel, továbbá arany, ezüst és bronz fokozatú támogatóinkkal és partnereinkkel változatos és magas szakmai színvonalú programokkal jelentünk meg a tóparton. Látogatóink betekintést nyerhettek a madár- és természetvédelem aktuális céljaiba, programjaiba, eredményeibe, illetve megtekinthették a tatai Öreg-tó természeti értékeit, madártani látványosságát.

Már péntek este 17:00 órára invitáltuk az érdeklődőket csillagos égbolt programunkra, ahol prezentációra és távcsöves bemutatóra egyaránt sor került. Több, mint 50-en jelentek meg. 19:30-tól a Malom és Kacsa Bisztró Kávézó és Rendezvényház rendezvénytermében közel 200-an gyűltek össze, ahol ismertetésre került a 12 órás madarászverseny területe és szabályzata. Ezt követően előadások vették kezdetüket: Bodor Ádám az MME Ifjúsági Tagozatát, majd Lippai Károly Marokkó, illetve Zalai Tamás Costa Rica madárvilágát mutatta be.

A madármegfigyelő versenyt a 2017-ben kibővített versenyterülettel szerveztük meg: Tata belterülete mellett a Ferencmajori-halastavakkal és a Duna Almásfüzitő és Süttő közötti szakaszával. Autó használata megengedett volt. Madármegfigyelésre 12 óra állt rendelkezésre, szombaton reggel 6 órától 18 óráig.

Elérkezett a fő nap, november 26. Kora reggel a tavon jelentős egyedszámú, 42.000 vízen pihenő vadlúd látványa fogadta a hajnalban kelő természetszerető vendégeket. A madársokadalomban hét lúdfaj képviseltette magát: legnagyobb számban a nagy lilik és nyári lúd volt megfigyelhető. A gyakoribb fajok mellett három tundralúd, egy apácalúd, kettő kis lilik és huszonkettő példány vörösnyakú ludat láthattak az érdeklődők. Mellettük felbukkant egy idegenhonos nílusi lúd is. A vadludak átfésülése komoly kihívást jelentett a madártömeg miatt, a látvány azonban mindenkit kárpótolt!

A vadludak két nagyobb felrobajlás mellett, kisebb csapatokban, hosszúra elnyúlt kihúzásban szinte kilopództak a tómederből. Szinte páratlanul, még az ünnepélyes megnyitó alatt is  voltak ludak a tavon, amikor Michl József, Tata Város polgármestere, Füri András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, dr. Halmos Gergő, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület igazgatója köszöntötte a rendezvényt és a parton tartózkodó közel 1000 érdeklődőt.

Michl József az Által-ér Szövetség elnökeként adta át az „Által-ér Völgy Természeti és Kulturális Örökségéért” díjat a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságnak, annak elismeréseként, hogy a térség természeti értékeiért, azok bemutatásáért, megőrzéséért 25 éve dolgoznak.

A nap túlnyomó részében évszaknak megfelelő, borult, nyugodt, szélcsendes, kissé párás időjárás volt. 13 óra után rövid ideig gyengén szemerkélt az eső. Naplementére, a ludak „behúzására” ideális feltételeket teremtett a természet. Az Öreg-tó partján közel 12.000 ember figyelte a ludak hazaérkezését.

A tóparton számos érdekes program, izgalmas előadás, látványos bemutató, valamint több megyei és országos zöld szervezet bemutatkozó standja várta a kilátogatókat. A rendezvény idei díszvendége a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park, illetve a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Ifjúsági Tagozata volt.

A civil és állami természetvédelmi szervezetek bemutatkozása mellett számos, általuk működtetett természetvédelmi programról, valamint nagyközönségi akciókról és programajánlatokról is tájékozódhattak az érdeklődők.

A családokat, gyermekeket elsősorban a „gyerekprogramok” rendezvénysátorba vártuk, amelyet átszerveztünk. A természetvédelmi foglalkozások, készségfejlesztő játékok programjait tematizáltuk. A nagy érdeklődésre számot tartó programok az „előadás” rendezvénysátorban kaptak helyet.

A nagyközönség számára meghirdetett előadások sorában számos érdekes program akadt. Hallhattunk a harkályok épületrongálásairól, bemutatkozott egy csodafaj: a nyaktekercs.

Kettő könyvbemutatót is tartottunk: Magyarország ragadozó madarai és baglyai és a Madármegfigyelők kézikönyve című könyv készítésébe pillanthattunk be és ismerhettük meg azok tematikáját.

11 órától pedig egyik csúcspontból jutottunk el a másikba:

Gál Tamás Jászai Mari-díjas színművész és a CSAVAR Színház nagy sikerrel mutatta be Petőfi Sándor „A helység kalapácsa” című művét. Ezt követően megtudhattuk, miért jó csatlakozni fiatalon az az MME Ifjúsági Tagozatához. Megültük a 25 éves Duna-Ipoly Nemzeti Park születésnapját. Majd, hogy valóban csúcsra jussunk, a színpadon Suhajda Szilárd expedíciós hegymászó és Nádasdi Oszkár magashegyi nagyfalmászó beszélt sportsikereiről, illetve környezet- és természettudatos életmódjáról. Az előadások zárásaként, a BIRD-O Év madárfotósa 2022 fotópályázat nyertes képeinek és alkotóinak bemutatása következett.

A madármegfigyelő torony környezetében lebonyolításra került programok keretében a folyamatosan zajló távcsöves megfigyelés, élőállatos bemutatók és természetvédelmi tanácsadás mellett idén is a madárgyűrűzés volt az egyik legnépszerűbb eleme a rendezvénynek. A reggel 7 órától 15:30-ig tartó gyűrűzés során 85 madarat gyűrűztünk meg és 9 példány korábban jelölt egyedet fogták vissza kollégáink. A három cinegefaj – széncinege, kék- és barátcinege – mellett jelöltünk csuszkát, vörösbegyet, erdei szürkebegyet, mezei verebet, ökörszemet és kis fakopáncsot. A kézben tartott madarakat az érdeklődők lefotózhatták, a kisebbek meg is simogathatták őket, nagyszerű élményt jelentetve az érdeklődőknek. A gyűrűzésről, a madarak vonulásáról, vagy éppen az adott madárfajról szóló tájékoztatók pedig az ismeretterjesztést szolgálták.

A fontosabb vadlúd éjszakázóhelyeket górcső alá vevő körkapcsolásunk után megtudhattuk, hogy november 26-án, az elmúlt évekhez képest viszonylag kevés, mindössze 214.500 vadlúd tartózkodott hazánkban.

Túravezetéses terepi programjaink 10 óra környékén indultak el a helyszínről. Az MME Harkályvédelmi Munkacsoportjának harkálymegfigyelő és ismereti sétája az Öreg-tó tófarki területére, míg dr. Ballabás Gábor geográfus, Márkus Ferenc természetvédelmi szakember és Czumpf Attila humánökológus által vezetett helytörténeti séta a város ikonikus és kevésbé ismert területeire vezettek.

Bővített programmal tisztelte meg rendezvényünket Krekács Zoltán lovas solymász, hagyományőrző. Jelenléte, csapatának korhű ruházata, az ember, ló és sólyom kapcsolata, varázslatos zenei háttérrel, igazi élménnyel gazdagította a jelenlévőket.

Napközben is akadt látnivaló a tómederben és felette: több alkalommal rétisas szelte át a légteret. A ludak kisebb-nagyobb csapatai is meglátogatták a vízfelületet fürdeni, inni, pihenni. A vízen tartózkodó ludak között a teleszkópbokrokban ténykedő madarászaink találtak apáca-, vörösnyakú- és örvös ludat, továbbá kis liliket, amelyeket az érdeklődők részére meg is mutattak.

Az élményszerű megfigyelést nagyban segítette a sétány mentén elhelyezett több tucatnyi teleszkóp, amikbe önkénteseink segítségével bárki betekinthetett. 2017 óta online, 24 órás webkamerát üzemeltetünk a tómederben, míg 2018-tól a Fellner Jakab-kilátóban egy totál kamera mutatja a teljes tavat. A kamerák képei elérhetőek a www.vadludsokadalom.hu oldalon.

Naplementére kissé fellazult a felhőzet, de így is a mintegy 40.000 vadlúd döntő többségében erősen szürkületben tért vissza pihenni a tómederbe. Felejthetetlen látvány és hanghatás, amikor a madarak – ludak, sirályok –, hosszú percekig kavarognak az iszap és vízfelület felett: keresik nyugodt, biztonságos éjszakázó helyüket.

Este ismét a rendezvényház jelentette a találkozó pontot. Elsőként Pitó Andor, az MME Ifjúsági Tagozat természetvédelmi tevékenységéről beszélt előadásában. Ezt követően került sor a madarászverseny eredményhirdetésére. Utána zárásképpen dr. Riezing Norbert Kolumbia varázslatos madárvilágáról tartott előadást.

Hogyan alakult a madarászverseny?

A verseny szombaton reggel 6 órától 18 óráig tartott. A nap túlnyomó részében ködös, felhős idő volt. A vízimadár tömegek „átfésülése” emiatt komoly kihívás elé állította a megfigyelőket, azonban így is sikerült több ritka fajt észlelni, mint például: örvös lúd, kis lilik, cigányréce, nílusi lúd, ezüstsirály, heringsirály, kormos varjú, kormosfejű cinege.

A 2022-es év rekordot hozott a madarászverseny során. 19 csapat versenyzett és összesen 119 madárfajt figyelt meg. Az 1. helyezett rekord mennyiségű, 96 fajt észlelt. A verseny történelmében idén kiugróan magas fajszámmal végeztek a csapatok.

A verseny díjazottjai és helyezett csapatai.

Különdíjak:

Sokadalom legjobb faja: Gyukics Gellén, kormosfejű cinege.

Természetvédelmi szempontból legértékesebb adat: Vig Eszter Aletta, nílusi lúd.

A madarászverseny végeredménye:

 1. Máténak Mindegy: Péntek István, Balázsi Péter, Havasi Máté 96/5
 2. HortFcknPest: Takács Ádám, Katona József, Kiss Ádám; 93/4
 3. Három különböző kerék: Vig Eszter Aletta, Vassné Tóth Brigitta, Koleszár Sándor 90/5
 4. Majd kitaláljuk ninja team: Mészáros József, Hegedűs Dani, Pánya Csaba 90/5
 5. Zalai finomfalatok: Cser Szilárd, Bognár Előd, Gál Szabolcs 87/3
 6. Nádicsecserészek: Nyúl Mihály, Tölgyesi Csaba, Barkóczi András 85/5
 7. Dél-Alföldi különítmény: Bálint Gábor, Bozóné Borbáth Erna, Bozó László 85/6
 8. Kanadai darvak: Steiner Attila, Dan Bastaja 82/8
 9. Kelet: Csesznik Bence, Horváth Levente, Gyukics Gellén 81/1
 10. Vigyázz, kész, nézz!: Bajor Zoltán, Bajor Kata, Bajor Eszter 81/10
 11. Endre nélküli druszák: Schmidt András, Fodor András 81/16
 12. Délibák: Nagy Tamás, Demeter Éva, Zombori Bella 75/6
 13. Low effort: Balla Dániel, Tar János, Zalai Tamás 71/3
 14. Sziktaposók: Tripó Sándor Tamás, Tripó Lilien, Tóth Ábel János 62/2
 15. Bagolyföcske: Mühlhauser Gábor, Csopják Tamás, Polgár Márta 62/6
 16. Tatai vadlúdászok: Bozsaky Bonifác, Adorjáni Csongor, Kaposvári Marcell 57/2
 17. Lusciniola: Dr. Hadarics Tibor, Dr. Kozma Judit 45/1
 18. Gyűrűzők: Bátky Kolos, Bátky Gellért 34/0
 19. Pacsirták: Borbély Anna Izabella, Borbély János Máté, Dinnyés Mónika 20/0

A madarászverseny jutalmazását támogatták:

Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, Kókay Szabolcs, Nagy Gyula, Zsoldos Márton, Büki József, Gerard Gorman, Szöllősi Pincészet, Agrárminisztérium, Hermann Ottó Intézet, ifj. Vasuta Gábor

A támogatóknak köszönhetően, a 22. Tatai Vadlúd Sokadalom madarászversenyének eredményhirdetésén az első 5 helyezetett csapat, több mint 300.000 forint értékű angol és magyar nyelvű szakkönyveket, ajándéktárgyakat vehetett át.

Idén is több csatornán keresztül zajlott a rendezvény kommunikációja. A teljesség igénye nélkül az alábbi médiákban jelentünk meg rendszeresen, esetenként több alkalommal is:

Webkamera közvetítés

November 12-én került kihelyezésre és beüzemelésre a tatai Öreg-tó medrében.

Televíziós csatornák

TV2, RTL Klub, MTVA, Tatai TV, ATV, Duna TV, Magyar Turisztikai Ügynökség

Rádiók

Magyar Rádió, Forrás Rádió, Katolikus Rádió, Rádió 1, Jazzy Rádió, Civil Rádió, Infó Rádió

Online felület

Tervezett online tartalmak a Tatai Vadlúd Sokadalom felületen: tippverseny, fotelmadarász verseny, kisfilmek, híradások stb.

Élő facebook bejelentkezések a Tatai Vadlúd Sokadalom felületen.

KEMMA online

Újságok

24Óra, Kisalföld, Magyar Nemzet, Veszprém megyei Napló, Vas Népe, Zalai Hírlap, Fejér megyei Hírlap

Tatán került megrendezésre november 23–24-én a 13. MAVÍR madárvédelmi konferencia. A közel 110 szakember meglátogatta az eseményt is.

Folyamatosan népszerűsítettük rendezvényünket a közösségi oldalakon. Híreinket partnereink átvették és megosztották. A rendezvény ideje alatt az Öreg-tavi madármozgalom webkamerán nézhető volt, amely a vadludsokadalom.hu oldalon van beágyazva. Az első adatok alapján a kamera beüzemelése óta, több mint 150 ezren követték élőben a tatai vadludak mindennapi életét.

 1. november 19-én indítottuk a 2020-ban bevezetett, előzetes regisztrációhoz kötött, maximálisan 25 fő számára biztosított, személyesebb hangvételű „Vadlúd megfigyeléseket” a tatai Öreg-tó partján. Az első túrák nagy sikerrel zajlottak. Novemberben, decemberben 12 alkalommal vezetünk túrát.

Elkötelezett támogatóink szervezésével 2022-ben meghirdetésre került „Az év madárfotósa” madárfotó pályázat: ez a Bird-o.

Nagy sikerrel, a Tatai Vadlúd Sokadalom napján, Tatán hirdették ki az egyes kategóriák helyezettjeit, nyerteseit. Az év madárfotóját és magát az év madárfotósát is ezen a napon ismertük meg. Magyarországon 2022-ben Horváth Tibor az év madárfotósa!

A 22. Tatai Vadlúd Sokadalom sikeréért – ötletelés, tervezés, szervezés, előkészítés, lebonyolítás és bontás stb. – 192 regisztrált önkéntesünk dolgozott. A rendezvény közösségformáló erejét jelzi, idén is csatlakoztak új önkéntesek és iskolai közösségi szolgálatosok hozzánk, szervezőkhöz.

Kijelenthető: arculatával, közösségi médiában történő megjelenésével, kommunikációjával, színes programjaival, ismeretterjesztésével, a szervezők kisugárzásával, a magas szakmai színvonalával a 2022. évi Tatai Vadlúd Sokadalom volt a legsikeresebb a rendezvény történetében!

Ugyanakkor a fesztiváli hangulatot továbbra is a madarak, a vadludak biztosítják! Mi emberek vendégek vagyunk!

Akik nélkül 2022-ben nem lehetett volna Tatai Vadlúd Sokadalom (192 fő önkéntes!)

Aliczki Manó, Argai Csoma, Arnóth Júlia, Awad Abdel Halim Doris, Ács László, Bagdi Antal, Bagdi Anna Bíborka, dr. Ballabás Gábor, Barcánfalvi Péter, Bátky Gellért, Bátky Kolos, Bodor Ádám, Berecz Tibor, Bíró Sándor, Bodnár Katalin, Czeglédi Andor Péter, Czumpf Attila, Csáky Péter, Csihar László, Csizmadia Leila, Csonka Ábel, Csonka Levente, Csonka Péter, Csonkáné Kovács Katalin, Csortos Csaba, Darányi László, Dobi Barnabás, Drekszler Anna, Eipl Barnabás Antal, Fenyvesi László, Florea Anna, Forgács Artúr, Forró Anett, Fórizs-Kun Eszter, Fülöp Judit, Füri András, Gál Szabolcs, Gál Tamás, Glavanovits Tamás, Győrig Előd, dr. Hadarics Tibor, Halász Antal, dr. Halmos Gergő, Hartmann Johanna, dr. Hámori Dániel, Hámori Ottó, Haraszthy László, dr. Hegyi Zoltán, Heiszig Benedek, Hlogyik Zsuzsa, Horváth András, Horváth Gergő, Horváth Hanna, Horváth-Pálóczi Anita, Huzl Zoltán, Ifjú Mandula, Járóka Botond, Juhász Imre, Juranovics Kevin, Kalydy Niki, Karakai Tamás, Kazi Róbert, Katona Zoltán, Káfony Judit, Kálmán Gergely, Keleti László, Kepes Zsolt, dr. Kézdy Pál, Király Gergő, Kiss Réka, Klébert Antal, Kozlowski Darius Raul, Kovács Dorina, Kovács Réka, Kovács-Szinak Bence, Kókay Márton, Kővári Anita, Krajcsovszky Bence, Krekács Zoltán, Kun Boglárka, Labossa Döme, Labossa Lajos, Labossa Luca, Lautenbach Krisztina, Lendvai Csaba, dr. Lengyel Attila, Lippai Beatrix, Lippai Károly, ifj Lippai Károly, Lovranits Júlia, Luigics Gábor, Lukács Péter, Mag László, Magyar Csaba, Márkus Ferenc, Márkus Márta, Mátyás László, Miklós Gábor, Milinte Judit, Moczik Csaba, Moczik-Eredics Mária, Mocsári Dezső Vazul, Mogyorósi Péter, Molnár Csaba, Molnár Máté, Molnár Petra, Molnár Virág, Montvai Kornélia, dr. Musicz László, Müller László, Müller Szófia, Nagy Gyula, Nagy László, Nagy Levente, Nagy Martin, Nagy Tamás, Nagy-Szabó Barbara, Nádasdi Oszkár, Nemes Judit, Nemes Márk, Németh Zoltán, Novák Adrián, Nyáry Zsigmond, Oláh Gábor, Orbán Zoltán, Ócsai Péter, dr. Ónodi Gábor, Paulovics Attila, Perger Beáta, Pei Sihan, Pénzes László, Pitó Andor, Pribéli Levente, Potyó Imre, Ráskai Kiss Zsolt, Rezneki Rita, Riezing Csongor, dr. Riezing Norbert, Rogovszky Zoltán, Rozsnyói Zsuzsa, Sasvári Zoltán, Sápi Tamás, Sári Gergő, Schmidt András, Schmidt László, Schmidtné Kővári Ilona, Selmeczi Kovács Ádám, Sipos Bercel, Sipos Donát, Skrionya Barbara, Staudinger István, Stinner Bálint, Suhajda Szilárd, S. Takács Zsuzsanna, Szabadi Ildikó, Szabó Jenő, Szabóné Kecskés Andrea, Szabó Máté tatai, Szecsődi György, Szecsődi Máté, Szelőczei István, Szeimann Péter, Szennay Borbála, Szentesi Dóra, Széll Antal, Szidor Szabolcs, Szilágyi Attila, Szimuly Dániel, Szombathy Rita, Szonthagné Mosoni Dóra, Sztrehárszki Lili, Szűcs Kinga, Tamás Eszter, Tarjáni Nikolett, Temesi Vera, Tóth Péter, Tölgyesi Réka, Török Péter, Tőgye János, Urai Róbert, Urbán Szabó Zsófia, Vass Dániel, Vasas András, Varga Éva, Váradi Éva, Várkonyi Lia, Vásony Petra, Vig Eszter Aletta, Vincze Benjámin, Vízkert András, Zalai Tamás, Zombori Mihály.

2022-ben a rendezvényt segítették

A Tatai Vadlúd Sokadalom főtámogatója

Arany fokozatú támogató

Tata Város Önkormányzata

Nemzeti Kulturális Alap

Egis Gyógyszergyár Zrt.

Dr. Hodász István

Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Által-ér Szövetség

TOP-ESZA projekt

Platán Tata

Nemzeti Együttműködési Alap

MAVIR ZRt.

Minert Kft.

Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.

Gaidosch Tamás

Palota Környezetvédelmi Kft.

Ezüst fokozatú támogató

Benta-Vill Kft.

BGS Trans-Imex Kft.

FarkasTransz Kft.

Güntner-Tata Kft.

Malom és Kacsa Bisztró Kávézó és Rendezvényház

Media-Press Kreatív Nyomda és Könyvkötészet

Milinte Judit

Paumaster Kft.

Swarovski Magyarország

Solum Zrt.

Szabó László

Tatai Televízió

Vincotech Hungária Kft.

SynLog Warehousing Kft.

Bronz fokozatú támogató

Agrárminisztérium

Hermann Ottó Intézet

Büki József Bt.

Dobry Edit

Dot-Ing 2001 Kft

Ecotours Wildlife Holidays

Gerard Gorman – www.probirder.com

Dr. Illés Mária, ügyvéd

ifj. Vasuta Gábor

Intellaccount Kft.

Know-How Audit Kft.

Láng Tamás

Szőllősi Pincészet

Tom-Kert Kft.

Vasas István

Partnerek

A & Z 1.1 térképműhely

Baji Csucsu Villamosságtechnikai Bt.

TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Keve András madártani és természetvédelmi szakkönyvtár

Kókay Szabolcs

Landwirt Kft.

Luigics Gábor

Nagy Gyula

Helpdesk Hungary Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Nádland Kft.

Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Standpont Bt.

Tatai Kistérségi Többcélú Társulás

Tata és Környéke Turisztikai Egyesület

Tatai Patara

Tatai Városgazda Nonprofit Kft.

Tatai Városkapu Nonprofit Zrt.

Természetes Életmód Alapítvány

ZO-FI Rendezvényszervező Kft.

Zöldövezet Társulás Környezetvédelmi Egyesület

Zsoldos Márton

Rendezvény médiatámogatója

birding.hu

Birdo – Az Év madárfotósa

birdphotography.hu

Filmdzsungel Stúdió

Forrás Rádió

Madártávlat magazin

Tatai Televízió

Természetfotó Magazin

Budapest Brand nZrt.

KEMINFÓ Magazin

FesztiválPortál.hu

Partner oktatási intézmények

Árpád Gimnázium, Tatabánya

Bárdos László Gimnázium, Tatabánya

Bánki Donát – Péch Antal Technikum

Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola

TSZC Bláthy Ottó Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Kisalföldi ASZC Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola

Eötvös József Gimnázium és Kollégium, Tata

Tatai Református Gimnázium

 

Köszönjük minden szervező, önkéntes, diák, támogató és partner közreműködését, támogatását, segítségét!

Jövőre is számítunk mindenkire!

 

Tata, 2022. december 6.

Tatai Vadlúd Sokadalom szervezői